10 Ekim 2010 Pazar

Dinlemek İstemeyen Çıksın!...


Hocalar dersi dinlemek istemeyenler çıksın dediğinde her seferinde 'şimdi çıksam n'olur ki?' diye düşünürüm. Bu 'isteyen çıksın' anlamında değil, 'sıkıyorsa çık' anlamında bir tekliftir. Niye bilmem hep söylerler bunu.

Bizim matematikçi de boş dersimizde yoklamaya 'tam' yazdıktan sonra ders işleyeceğini ve isteyenin çıkabileceğini söyledi. Herkesin aklını karıştırdı, n'apcağımızı şaşırdık. Gerçekten çıkmalı mıyız? Çıkmamızın sonuçları ne olur vs... Neyse bunu unutmuştum ki ders çıkışında 'Derste konuşacak olanlar çıksın, kantinde oturursunuz, yoksa ben atarım ona göre.' Tabi ki kimse hala çıkmayı düşünmüyordu ya da düşünüyordu da cesaret eden yoktu. Sınıftan sesler yükseliyor:
-Darılmaca gücenmece yok ama hocam...
-Ya çıksak mı ki? Şeytan dürtüklüyor Valla.
Sonra şöyle bir şey söyledi '5'ten az kişi olursa ders işlemem.' Tenefüs olunca tartışılmaya başlandı. 'Hepimiz çıkarsak olur, çıkmayan kişiler olursa mecbur oturulacak.' Bense 'okula geldim madem, riske girmem sınıfta otururum.' modundayım. Benim için kantinde oturmanın heyecan verici bir tarafı yok. Kitap okumayı ya da test çözmeyi kantine tercih ederim.

Sonunda ne mi oldu? Hoca da bize acıdı ve derse gelmedi :)

5 yorum:

Çorbada senin de tuzun bulunsun ;) :)