20 Mart 2012 Salı

Doğum günüüüm :)

94 yılının ilkbaharında tam da öğle ezanı vakti bir kız çocuğu dünyaya "merhaba" dedi. Daha o zamandan pozitifti. Hatta aşırı pozitif. :D Ağlamayınca doktora korku dolu anlar yaşattı. Bundan sonra da insanlar onun bu pozitifliğine sık sık şaşıracaklardı. Annesinin ilk göz ağrısı, babasının ilk ve tek kızı. Meryemleri...
İşte bu küçük toparlak bebeği izlerken gözlerini açmış ve kapamışlar... Bir de bakmışlar ki 18 olmuş. Tam da yıllar önce bu günde. Yani 20 Mart'ta... :)

Yine doğum günümü bir hafta öncesinde hatırlarken 20 mart gelip güzel bi mesajla hatırlayınca şoka uğradım. Betül'ümün 00.00'daki mesajıyla jeton düştü. Enee yirmisi mi ki bu güüüün... derken. Aferin dedim, yine başardın :D Neyse can dostum güzel insan, beni duygulandırdı. Birlikte hayaller kurduk; Amazonlarda yürüyüşlere mi çıkmadık, Himalayalara mı tırmanmadık... Neyse efendim gün içinde çeşitli mesajlar aldım. Benim için değerli olan insanlardan...
Ve gecenin köründe biten denemelerden sonra ilk defa sabah denemeye girdim. Denemede bile telefonum çaldı durdu. Mutlu oldum tabiy ki :) Ama dershanedekilerin bu gün doğum günüm olduğunu bilmediklerini düşündüm. Ne bi kutlayan vardııı ne bi şey diyen... Denemeyi kontrol ederken bir de baktım ki sınıfta tek başıma kalmışım. N'oluyo ya diye düşündüm ama denemenin heyecanıyla olayı idrak edemedim. En güzel hediyeyi de kendime kendim verdim galiba :) Bu güne özel miydi bilmiyorum ama 147.50 net yaptım! Rekorumu kırdım :) Sonra telefonum çaldı, arayan rehberlikçimizdi, "Ayşe Nurcum sana bi şey demeyi unutmuşum yaa, bi üst kata gelir misin?" dedi. Ben de "Evet evet hiç anlamadım zaten" dedim :D O ana kadar gerçekten anlamamıştım. Meğersem beni kandırmışlar :D Çiğ köfte falan yedik, ordan dönüşte pasta almışlar ruhum duymamış. :) Doğum günü pek de önemli bi şey değil evet; ama birileri tarafından önemsendiğini, sevildiğini, değer verildiğini hissetmek paha biçilemez. :) Sıradan hazır pastaların aksine pasta da çok taze çıktı, şaşırdım baya. Çok beğendim :)
Neyse efendim, eve geldim. Kedimem bilgisayarı aç e maillerine bak dedi. Bu kadar güzel bi slayt olur mu ya! O kadar beğendim ki... Ve en güzeli de buna zorunlu olmadığını bilmesi... Bir şey yapmasa da mutlu olacağımı biliyordu. Allah ım sana şükürler olsun, böyle bi dostum var dedim. O hasta haliyle ordaymışım gibi parti yapmış, satrançta çift taraflı oynarsın ya, ikimizin yerine de oynamış, pasta yemiş, hediye vermiş :D Bu kız tam deli, aynı ben... :)

Tam da o sırada sürpriz bir gül buketi gelmesin mi?! Meğersem amcammış... :) İnce adam.
Babam bizi yemeğe çıkardııı :) Ailecenek... Çok güzeldi ya. Yanında birilerinin olduğunu bilmek...
Ve en önemlisi de birlikte gülebilmek!

2 yorum:

Çorbada senin de tuzun bulunsun ;) :)